Navigáció
Legújabb cikkek
Fórumtémák
Legújabb hozzászólások
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Felhasználók
» Online vendégek: 1

» Online tagok: 0

» Regisztráltak: 5
» Legújabb tag: hg5olq
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezned.

Még nem küldtek üzenetet.
Látogatók száma
free counters
CQ-Budapest VHF-UHF-SHF verseny új kiírása 2013. évre
CQ Budapest URH Bajnokság

„CQ BUDAPEST”
VHF/UHF/SHF Budapest-bajnokság


(2013-től visszavonásig érvényes)
http://cqbp.mraszbsz.huRendezője: A MRASZ Budapesti Szövetsége (MRASZ-BSZ).


Célja: A kezdő rádióamatőrök versenykészségének kialakítása; a CW (A1A), az SSB (J3E) adásmódok használatának ösztönzése; a „New Budapest Award” diploma és a „BUDAPEST URH BAJNOKA” cím elnyerésének, minősítési pontok megszerzésének biztosítása.


Ideje: Minden év januártól - novemberig, minden hó első hétfője, 17.00 - 20.00 UTC között (11 forduló).

Résztvevők: Minden érvényes rádióengedéllyel rendelkező hazai és külföldi rádióamatőr, aki a versenykiírásban leírtakat elfogadja.


Nevezés: A Rádióforgalmi Versenyszabályzatban leírtak szerint


Kategóriák:
A - Egykezelősök 144 MHz-en, budapesti QTH-ról,
B - Egykezelősök 144 MHz-en, vidéki QTH-ról,
C - Egykezelősök többsávon, budapesti QTH-ról,
D - Egykezelősök többsávon, vidéki QTH-ról,
E - Többkezelősök többsávon, bármely QTH-ról,
F - Nyílt bármely QTH-ról.


„A” vagy „B”, illetve a „C” vagy „D” kategóriák esetében a „budapesti” - „vidéki” besorolást az dönti el, hogy a versenyévadból mely QTH-ról versenyzett több alkalommal az állomás. Budapesti állomásnak kell számítani azt, amely a fordulók legalább 50%-át budapesti QTH-ról teljesítette!
Az értékelés megkönnyítése érdekében minden forduló jegyzőkönyvében az adott hónapnak megfelelő kategóriát kell megadni. A tényleges kategória a novemberi forduló után, a beküldött jegyzőkönyvek alapján dől el.
 

Frekvencia: 144 MHz - 24 GHz az IARU Region 1. sávfelosztási ajánlata szerint. Kivételek: az átjátszók és a 145,500 MHz frekvencia.

Adásmód: CW (A1A), SSB (J3E) és FM (F3E).

Teljesítmény: A versenyen 144 MHz-en maximum 100 W, a többi sávon maximum 50 W, az utolsó aktív elemet követő kimenő csatlakozón mért RF teljesítmény használható.

Hívás: távírón CQ Bp vagy TEST Bp, távbeszélőn CQ BUDAPEST

Ellenőrzőszám: RST vagy RS + sávonként és fordulónként sorszám 001-gyel kezdődően, valamint WW QTH helyzet (pl.: 599102 JN97NL).

Pontozás: Minden érvényes összeköttetés km-távolság x1 pont, azonos QTH helyzeten belüli összeköttetés 5 pont

Szorzók: FM összeköttetés x1, SSB összeköttetés x2, CW összeköttetés x3, a CW/SSB összeköttetést SSB összeköttetésként kell elszámolni. A sávonkénti eredményt 432 MHz-en kettővel, 1296 MHz-en  hárommal, a többi mikrohullámú sávban néggyel kell megszorozni.

Végeredmény: A sávonként elért pontok összege.

Érvénytelen összeköttetés: ha hibás a vett hívójel, hibás a vett ellenőrzőszám, ismételten pontozott dupla összeköttetés. Egyéb, vitatott kérdésekben a versenybizottság döntése az irányadó.

Versenyjegyzőkönyvek: Számítógéppel - LOG 3-4 nyomtatványon vagy a verseny honlapjáról letölthető jegyzőkönyvkészítő programmal, vagy .txt, .csv, doc, xls formátumban, - fordulónként, sávonként külön-külön készüljenek. Az összesítőn sávonként fel kell tüntetni az összeköttetések számát és a sávonkénti végeredményt. A VERSENYKATEGÓRIÁT meg kell adni!
A jegyzőkönyvek postázási határideje fordulónként a versenyt követő 15. nap. A jegyzőkönyveket drótpostán várjuk!

Postacím drótpostán: cqbp@mraszbsz.hu Az e-mailek „Tárgy” mezőjében kérjük megadni a HÍVÓJELET, a KATEGÓRIÁT és a HÓNAPOT!

Díjazás: Érmet és oklevelet kap a kategóriák első három helyezettje. A versenyen résztvevő utánpótlás korú és külföldi rádióamatőrök emléklapot kapnak. A Budapest URH bajnoka címet és az ezzel járó különdíjat az „A” és a „C” kategóriák első helyezettjei nyerik el.

Eredményhirdetés: Előzetes eredmény az éves verseny lezárása után 60 nappal kerül közlésre a verseny honlapján: http://cqbp.mraszbsz.hu.
A végeredmény a verseny honlapján, a MRASZ-BSZ honlapján (www.mraszbsz.hu) és a Magyar Rádióamatőr Szövetség honlapján (www.mrasz.hu) kerül közlésre.

Egyéb: Egy operátor csak egy hívójelet használhat fordulónként. Több hívójel, azonos operátor esetében, a többi hívójeltől csak kontrol jegyzőkönyvet fogadunk el.
A Rádióforgalmi Versenyszabályzatban leírtak betartása minden résztvevő számára kötelező!

Díjátadás: Minden évben a BURABU-n.

Versenymanager: HA5OJ, Tóth István (Puskás Tivadar Rádióklub).

MRASZ Budapesti Szövetsége


Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj.

Még nem értékelték