Navigáció
Legújabb cikkek
Fórumtémák
Legújabb hozzászólások
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Felhasználók
» Online vendégek: 1

» Online tagok: 0

» Regisztráltak: 5
» Legújabb tag: hg5olq
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezned.

Még nem küldtek üzenetet.
Látogatók száma
free counters
Rövidhullámú Budapest Bajnokság 2012.
RH Budapest Bajnokság

2012. november 17. BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT BUDAPEST!

- Gondolatok a 2012. évi Rövidhullámú Budapest Bajnokság kapcsán… -
Idén a történelmi esemény napjára, november 17-ére esett, az 1990 óta minden évben megrendezett Rövidhullámú Budapest-bajnokságunk.

A MRASZ, MRASZ BSZ honlapjain kívül e-mailben igen sok rádióamatőr részére eljuttattam a kiírást, többen visszajeleztek, és megköszönték. Szerencsére nem volt probléma a sorszám, illetve a kerületszám, minden résztvevő a kategóriájának megfelelően, szabályosan adta azokat. Az elmúlt évhez viszonyítva a részvevők száma kismértékben növekedett, a 2 x 24 perc alatt közel 60 hívójelet hallhattunk. Az aktív kerületek száma idén mindkét üzemmódban 18-18 volt, évek óta idén sikerült a legjobban megszólalásra bírni a tisztelt budapesti állomásokat. Azért a 24 szorzóhoz még kell „gyúrnunk”, legfőképp az I, V, VI, X, XII, és XXII. kerületekben. A legaktívabb kerületek a IV., melyből 3 állomás is forgalmazott, HA5AUC, HA5CQZ és HA5KB, valamint a szintén három állomással büszkélkedhető XIV. kerület, ahonnan HA5BO, HA5KU és HA5PL forgalmaztak. TNX! Az igazi ”születésnapi meglepetést” Elnök urunk, HA5KU Feri OM váratlan zuglói felbukkanása jelentette, a „jelenség” többeket sokkolt, majdnem elejtettük a mikrofont, de az elnöki szónak eleget téve nem „ájultunk be”, hiszen a 24 perc ezt nem tette lehetővé… TNX, HA5KU! Idén a nullás körzetből nem hallhattunk állomást, valamennyi egyéb körzetből aktívan indultak a vidéki állomások is, köszönjük! Akinek még nincs meg a NEW BUDAPEST AWARD-ja, az kérelmezheti.

A logok idén már kizárólag elektronikus formátumban érkeztek, a résztvevők csaknem 70 százalékától. A verseny holnapját – Ankarából – TB2ZHI, (HA5OJ) Pisti aktualizálta. Az előzetes eredményjegyzék rövidesen megtekinthető a  http://rhbp.mraszbsz.hu honlapon. TNX TB2ZHI!

Soap-box megjegyzések:

HA3DX, Jani (HA3UU): Sok-sok év után jó volt újra hallani az ismerősöket. CW-n néhányszor elköltözött a 230 V hálózat (21 QSO után 6 percre).

HA5KU, Feri: Pörgős, jó verseny volt. Jövőre CW-ben is indulok, de addig is gyakorlok az elkeyjel. HI.

HA2MV, Sanyi: Jó verseny volt. találkozunk jövőre!

A MRASZ Budapesti Szövetségének a speciális állomásán, a HG5BP-n – kilencedik alkalommal dolgozott HA5BWW. TNX, BÜSZKÉK VAGYUNK RÁD EDE!

A verseny eredményhirdetésére a MRASZ Budapesti Szövetsége által rendezendő BURABU-n kerül sor, 2013. június 8-án reggel 9 órakor. a megnyitót követően.

 

Kérem az első 6 helyezettet, hogy mindenképp vegyenek részt az eredményhirdetésen, akadályoztatás esetén a díjak átvételéről szíveskedjetek gondoskodni!

 

TNX FOR ALL

73’ from

HA5BA


Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj.

Még nem értékelték